Mert minden kezdet nehéz…

Kriszti 2018.03.27


Ahogyan a cím is írja, mert minden kezdet nehéz.. rögtön egy ilyen kemény mondattal kezdeni az első blogomat.. hát lehet nem túl szerencsés, de én mégis megteszem, hogy miért – mert szeretem a kihívásokat és a megcáfolásokat. Máris sikerül is a másodikat teljesítenem is, mert ez a kezdet nem is olyan nehéz. Csupán leírom a fejemben kavargó, cikázó gondolatokat, aztán a végén elolvasva majd max nevetek rajta egyet.


De most kicsit lelassítanék, kezdjük az elején: Ki is vagyok én? Miért írok blogot? - mindezt röviden, tömören, mert remélhetőleg a folyamatos blogbejegyzésekkel leszek szinte az ismerősöd.


Szóval ébredtél már úgy, hogy azon agyaltál, hogy egy csomó ötlet kavarog a fejedben, amit olyan jó lenne megvalósítani, és érzed is, hogy Te többre vagy hivatott, minthogy egész nap egy irodában ülj??? – nos én ébredtem, és így kezdődik a storym. Majd úgy folytatódik, hogy adott egy programozó férj-jelölt (Menyuram) és egy marketingre specializált közgazdász (jómagam). Összerakva a dolgokat rájöttünk, hogy igen erős ütőkártyánk van együtt, így hát miért is ne vágjunk bele valami újba, valami sajátba?! Alkottunk egy web- és szoftverfejlesztő vállalkozást, amely igaz, még csak most teszi meg az első lépéseket, de tele van tervekkel, ötletekkel és rengeteg energiával. Hát így lettünk mi a Cristo Solutions, és most épp weboldalunkon olvasol. :)

A bemutatkozó kitérésem után vissza a címhez újból... Miért nehéz mégis mindet kezdet?! Hmm, játszunk kicsit, tedd fel magadnak a következő kérdést: mi az, amit igazán akarsz az életedben csinálni, az, amit most teszel? – gyanítom a válasz egy határozott nem lesz, nos, akkor változtass.. Aham, és máris elértünk oda, hogy igen minden kezdet nehéz…

Nehéz kimondani azt, hogy változtatni akarok, nehéz elhitetni önmagaddal hogy igenis Te sokkal többre, és jobbra vagy hivatott jelenlegi helyzetedtől, de ami talán a legrosszabb, hogy mennyi csodás ötletet és gondolatot nyomsz el a mindennapokon magadban, ahelyett, hogy törekednél arra, hogy megvalósítsd. Vagy épp lehet már elkezdted megvalósítani, például már van saját vállalkozásod, de mégsem úgy alakul, ahogyan azt eltervezted/ álmaidban láttad... Hát igen, sajnos elég sok buktató, és egyéb befolyásoló tényező van közben. Mégis van egy közös pont a két esetben, hogy annyira „rákoncentrálunk” a dolgokra, hogy egy oltári nagy lehetőséget engedünk el magunk mellett, ami igazán segítségünkre tudna pedig lenni! - hogy mi is ez? Elárulom, nem titkos:  internet, és a benne rejlő lehetőségek… Mindennapi életünkben oly mértékben van jelen, hogy fel se fogjuk azt, hogy még mennyi mindent ki lehetne általa hozni a terveinkből. Például van vállalkozásod?  Rendelkezel weboldallal, webáruházzal? (nem olyan gyorsan, ingyenes portálon összedobottról beszélünk) esetleg saját szoftvered, amik segítik a vállalkozás működését, vagy épp mobilapplikációd a partnereid/fogyasztóid felé? Tuti, hogy nem használod ki az összes lehetőséget, amit az internet felkínál, pedig a felsoroltak még csak egy igen kis része a lehetőségek tárházának… ha pedig nincs még vállalkozásod, DE van egy jó ötleted/ terved, hát érdemes eljátszani a gondolattal, hogy hová is jutnál el, ha elkezdenéd felépíteni, és például összekapcsolnád egy a fent említettet lehetőséggel!

Összegezve, ha most jól írtam le a gondolataimat, akkor most Neked is elkezdtek cikázni az ötletek a fejedben, a terveid és agyalsz… Agyalsz, hogy akarsz valamit. Igen, pont így kezdtük mi is, és folyamatosan ez megy, azóta is.
A bloggal most kicsit beleláthatsz a mi „fejünkbe” is, hogy miként építjük fel a vállalkozásunkat szó szerint a 0-ról. Miközben építjük, megpróbálunk párhuzamosan több területet bemutatni Neked, hogy  például milyen marketing-fogásokkal dobhatsz fel egy weboldalt, vagy épp kimutatjuk mennyiből is lehetne kihozni egy webáruházat…. És, ha vannak terveid, ötleteid szívesen gondolkodunk Veled, fejlesztünk Veled, és segítünk a Te álmodat is elérhetőbbé tenni. :)

#kezdet #cristo #cristosolutions #blog #web